Дмитро Войцех: Обігрівати квартири в новобудовах – в два рази дешевше

Системи опалення в нових будинках – ефективніші.

Опалювати квартири в новобудовах значно дешевше, ніж в старих будинках. Щомісячна плата за тепло в старому житловому фонді вище приблизно в два рази. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Дмитро Войцех, член ради директорів Конфедерації будівельників України, керівник девелоперської компанії «Акрополь». За його словами, сучасні якісні житлові комплекси будуються з урахуванням актуальних вимог до енергоефективності будівель. Оптимізація забудовником витрат на комунальні послуги сьогодні є важливим критерієм при виборі житла покупцем. І будівельні компанії повинні відповідати вимогам по енергоефективності, якщо хочуть мати високі продажі.

«Зокрема, при будівництві наших ЖК, ми використовуємо сучасні енергоефективні технології: зовнішні стіни – це багатошарова конструкція з цегляної стіни, утеплювача, повітряного прошарку і облицювальної цегли. Це відповідає сучасним вимогам до теплопровідності. Тепло ще допомагає зберігати утеплення покрівлі та якісні вікна. Також дозволяють знизити витрати на комунальні послуги для власників квартир системи індивідуального опалення », – говорить керівник девелоперської компанії« Акрополь ».

Дмитро Войцех додав, що поки в Україні при будівництві багатоквартирних будинків не використовуються інновації в енергетиці, які давно знайшли застосування в Європі – альтернативні джерела енергії. Однак в середньостроковій перспективі варто очікувати їх появи в житлових комплексах сегмента “преміум” і в нашій країні.